menu

Şeytan Biliyor ki Ölüsün
Orjinal Adı:
The Devil Knows You're Dead (1993)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Matthew Scudder 11

Eylül ayının son Perşembe'si Lisa Holtzmann, Dokuzuncu Cadde'de alışverişe çıktı. Evine üç buçukla dört arasında döndü ve kahve koydu. Lisa yanmış bir ampulü yeni aldığıyla değiştirirken, yiyecekleri yerlerine kaldırırken ve Goya mercimek kutusunun arkasındaki yemek tarifini okurken kahve hazırlandı. Telefon çaldığında elinde bir fincan kahveyle pencere kenarında oturuyordu. (Kitabın Girişinden)



Yorumlar


edebi
June 16, 2006 13:16

Bu benim okuduğum ilk M.Scudder kitabıydı. Kitap polisiye dizide çıkıyor,ve bir de dedektif var ama kitap polisiye tadında değil. Daha çok, M.S'ın özel hayatında olanlar ve buna eklenen bir cinayet ile ilgili. Cinayette de hiç bir kurgu yok, merak uyandıracak bir hikaye de yok. Ama dizinin diğer kitaplarına da bir bakmak ve tek bir kitapla yazarı yargılamamak gerekiyor.


sırayla
August 25, 2006 01:29

Purple arkadaşımızın dediği gibi tek kitapla yargılamayın Lawrence Block'u. Tabii ki bütün kitapları aynı sürükleyicilikte değil ama bence Hırsız serisi gibi Matt Scudder serisi de sırayla okunmalı. O zaman polisiye yönünün daha hafif kaldığı kitaplar bile sıkılmadan okunabiliyor.


Yorum yaz
mode_edit