menu

Acı Kahve ( 5.8/10)
Orjinal Adı:
Black Coffee (1930)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Agatha Christie'nin ilk tiyatro oyunu olan Acı Kahve, 1930 yılında ilk kez sahneye konulmuş ve ertesi yıl sinemaya uyarlanmıştır. Ölümünden yirmi bir yıl sonra roman halinde yayınlanmıştır.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


kahve
June 09, 2006 18:05

Sir Claud Amory evdekilerden birinin son buluşunu çalmasından kuşkulanıyor ve Poirot'u çağırıyor. Poirot Hastings'le birlikte gidiyor. Onlar gitmeden önce Sir Amory ölüyor ve formul de kayıp. Evde bir çok şüpeli kişi var. Poirot olayları araştırmaya başlıyor.


Acı Kahve
January 21, 2006 14:25

Yazarın bu öyküyü piyes olarak yazdığını ölümünden 21 yıl sonra roman haline getirildiğini öğrendiğimde keşke piyes olarak kalsaymış demiştim, yine de Hercule Poirot ve Hastings'i birlikte görmek istiyorsanız okuyun.


Tiyatro olarak kalmalıymış
June 03, 2006 15:47

Piyes olarak yazıldığından bu tarz bir kitapta olması beklenen olaya gerilim yada merak katan unsurlar mevcut değil.Ancak agatha christie kolleksiyonu yapanların alabileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum.Hastingin Poirot ya ne kadar megaloman olduğunu açıkça belirttiği bölümlerden hoşlandığımı belirtmeliyim.


Poirot'un Oyunları
October 20, 2007 14:14

Acı kahveyi yeni okuyup bitirdim.Güzel kurgulanmış.Fakat sonu çok zayıf.Siz ''Acaba zehiri fincana kim koydu'' diye araştırırken sonunda Agatha teyzenin sizinle oynadığını farkediyorsunuz.Bu da kötü bir düş kırıklığı yaratıyor doğal olarak.Gerçi ben sona doğru katili buldum fakat kitapta verilen ipuçlarından değil.Agatha teyze de fazla ipucu vermemiş galiba.Poirot'un insanlarla oynadığı oyunlar çok çekiciydi.Bence Agatha'nın zayıf bir romanı.


chiel haklı
October 22, 2007 13:00

epeydir poiror baba ve hastingsin beraber olduğu bir roman okuyamayan benim için güzel bir değişiklik oldu
ama bir büyük dörtler gibi değil mesela bence


Yorum yaz
mode_edit