menu

Nil'de Ölüm ( 8.7/10)
Orjinal Adı:
Death on the Nile (1937)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Linnet Ridgeway genç, güzel ve zengin bir kadındır. Hayatının en büyük hatasını yaparak arkadaşının nişanlısını elinden alır. Balayları için gittikleri Mısır da, bütün yaşamının değişmesine neden olacak olayların başlangıcıdır.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Mısır ve Nil Nehri
March 04, 2006 16:18

Linnet Ridgeway her şeye sahiptir, genç,güzel ve zengindir, çok yakın bir arkadaşı Linet'ten nişanlısını işe almasını ister, fakat Linnet arkadaşının nişanlısıyla evlenir. Balayında arkadaşı tarafından nereye giderse gitsin takip edilmek sinirlerini o kadar bozar ki Hercule Poirot'tan yardım ister. Nil'de ilerlerken kamarasında ölü bulunur, bu sadece başlangıçtır, Christie'nin başyapıtlarından, çok şaşıracaksınız.


Önemli bir Christie
May 17, 2006 16:08

Agatha Christie'nin önemli kitaplarından bir tanesi daha. Nil fonu üzerinde alıştığımız seviyeli İngiliz atmosferi. Christie külliyatı içerisinde önemli yer tutan, adını sık sık duyacağınız, uyarlamalarını TV'de izleyeceğiniz bir eser. Hangi Agatha'yı okuyayım diyorsanız, bu alacaklarınız arasında olmalı.


en iyilerden
May 22, 2006 22:37

Cinayet kurgusu açısından planlama-uygulama oldukça zekice ve son ana kadar merak ve keyif devam ediyor.Mısır'da geçen hikayeler hep Mısır tarihiyle ilgili olur genellemesine getirilen büyük bir istisna.Filmi kadrosuyla birlikte en iyi Christie uyarlamalarından.Okunması ve elde bulundurulması gereken bir kraliçe kitabı.


tamda Christie vari
October 07, 2008 03:40

Esasında o kadar ince yada aksiyonu bol bir roman değil biraz durağan üstelik birden fazla ceset olmasına rağmen.Başlangıçta hercule poriotu altetmiş olamaları biraz ilginçlik katmış hikayeye hikayenin sonunda herkesin bir bahanesi varmış ama katil hiçbiri değilmiş izlenimi verilmiş ama finalde büyük ustanın önünde şapka çıkartıyoruz heimiz.Filminide izlemiştim 60 lı yıllardan kalma tipik bir ingiliz filmiydi ama drama gibi çekmişler poriotu da dedektiften ziyade salon adamına benzetmişler


Yorum yaz
mode_edit