menu

Şampanyadaki Zehir ( 7.4/10)
Orjinal Adı:
Sparkling Cyanide / Remembered Death (1944)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Muhteşem yemeklerle donatılmış yedi kişilik bir sofrada altı kişi oturuyordu. Yedinci kişinin yerindeyse Rosemary Barton'un anısına bir biberiye (rosemary) dalı duruyordu. Bir yıl önce meydana gelen o acı olayı kimsenin unutmak istememesi garipti. Çünkü güzel yüzü acıdan tanınmaz hale gelen genç kadın, bu masada son nefesini vermişti. Rosemary Barton tanıştığı her insanda güçlü duygular uyandıran güçlü duygular uyandıran güzel bir kadındı. Ne yazık ki bir olay sırasında uyandırdığı başka bir güçlü duygu onun sonunu hazırlamıştı.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Rosamary...
January 28, 2006 16:07

Christie'nin şaşırtmacalı kitaplarından biri daha, çok dikkatli okumama rağmen katili tahmin edememiştim son sayfalara kadar. Rosemary Barton güzel ve zengin bir kadındır, ağır bir grip geçirdikten sonra doğumgünü yemeğinde intihar eder. Kocası ise onun öldürüldüğünü düşünmektedir. Yemekte katılan herkesin Rosamary'i öldürmek için bir nedeni vardır. Tavsiye ederim..


Zehri kim verdi?
May 22, 2006 22:04

Romandaki herkesin bir şekilde Rosemary yi öldürme sebebi olması kadın için büyük talihsizlik olsa da şaşırtmacalılık bakımından okuyucu için iyi bir deneyim oluyo.Hiçbir karaktere özel bir sempati duyma sebebi yok gibi geldi bana.O yüzden katilin kim olduğuna dair tahmin yürütmeye çalışırken daha objektif olunabiliyo.


Kim
May 22, 2006 23:24

Rosemary zengin ve herkes tarafından beğenilen güzel bir kadın. Ağır bir grip geçirdikten sonra doğumgünü yemeğinde ölüyor. Hastalıktan dolayı sinirlerinin bozulduğunu ve intihar ettiğini düşünüyorlar. Kocası ise onun öldürüldüğünü düşünüyor ve bu yönde araştırmalar yapıyor. Rosemary!nin öldüğü doğumgünü yemeğinde bulunanların hepsininde onu öldürmek için bir nedeni var. Katili tahmin etmek çok zor. Güzel bir kitap.


Şüpheli az
August 02, 2006 10:31

Christie'nin şüpheli sayısını az tuttuğu bir romanı bu. Konu geliyor altı kişiye sonra da beş kişiye dayanıyor. Yine de katili tahmin etmek kolay değil.
Hikayede aklıma yatmayan kimi yerler oldu doğrusu. Haliyle en beğendiğim Christie'ler arasında bu kitabı saymayacağım. Fakat Christie okumak beni çok mutlu ediyor, tanıdık ve hoş bir his veriyor. :)
Diğer taraftan, Altın Kitaplar tarafından yapılan yeni baskının yazım yanlışlarıyla dolu olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.


Bir kadeh şampanya...
August 06, 2006 17:12

Agatha Christie farkını farkettiriyor bu kitapta yine. İnsan tanımlamaları çok güzel verilmiş ve olay iyi kurgulanmış.Gözler Hercule Poirot'yu arıyor fakat.


Sürükleyici
August 23, 2006 21:07

İnsanın kafasını çok karıştırmayan ama bana kalırsada merakla okutan bir Christie hitabı.


Ortalama bir Christie
August 15, 2006 18:04

Romanı ben de sevgili purple gibi Akba baskısından okudum: "Bir kadeh şampanya"
Hatta o edisyondan bende çift olduğu için eşim de öbürünü okumaya başladı; bir farkla ki biraz geç başladı. Bana yetişip katili benden evvel bulacağını iddia ediyordu ki, hakkaten bu konuda çok beceriksizimdir.. Yetişemedi, ben kitabı bitirdim, o da sevmeyip yarıda bıraktı.

Romanda Rosemary'nin ölümünden sonra bu kişilerin bir "laneti" haline dönüşmesi iyi verilmiş. Hepimizin sahip olduğu, kurtulmak istediği eski hatıraların yükünü simgeleyen bir karakter bu. Dolayısıyla o ruh hali de iyi verilmiş.

Ruth çok iyi çizilmiş bir karakter. Romandaki en akılda kalıcı kişilik bence. Katil çıkmasındansa, katili yakalamasını tercih ederdim..

Forumdaki tartışmada Exponentia, benim de aklıma hiç yatmayan şeyleri çok iyi açıklamış.
Tek bir çantanın yeri değişti diye onca kişinin yer değiştirmesi çok anlamsız. Bunun için masanın tam yuvarlak falan olması lazım, ki ben hiç de öyle kurgulamamıştım.

Yukarıda bahsettiğim artılar dışında, romanı, genelde sevemedim.

5 / 10


Yorum yaz
mode_edit