menu

Tavuskuşu Cinayeti ( 7.6/10)
Orjinal Adı:
Third Girl (1966)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Londra'da bir apartman katında yaşayan üç genç kızın birbirinden farklı meslekleri vardır. Kızlardan biri sanat galerisi yöneticisi diğeri yetenekli bir özel sekreterdir. Üçüncü kız ise... Hercule Poirot her zamanki gibi kakaosunu içerken üçüncü kız karşısına dikilip bir cinayet işlediğini söyler ve oradan uzaklaşır. Poirot bu olayın ardından genç kızı ve ailesini araştırmaya başlar. Bu arada genç kız ortadan kaybolmuştur. Gitgide karmaşıklaşan olaylar Poirot'yu cevapları bilinmeyen soruların peşine düşürür. Kız suçlu mu, masum mu ya da deli mi? Poirot'nun bu soruları cevaplandırabilmesi için sağlam kanıtlara ihtiyacı vardır...
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Cinayet Var mı?
March 03, 2006 00:15

Christie ilk kez ortada bir ceset yokken cinayet araştırması yaptırıyor Poirot'ya.Bu kez dedektifin işi bir hayli zordur çünkü ortada ne bir ceset nede bir katil vardır sadece dengesiz bir genç kızın galiba ben birini öldürdüm demesi ve Poirot'yu yaşlı bularak küçümsemesi ile başlayan romanda yazar sadece bir cinayet romanı yazmamış, aynı zamanda İngiliz toplumunda özellilkle de gençler arasında yayılan yeni moda davranışların ince bir eleştirisini yapmıştır.Christie'nin romanlarını orijinal olarak çevirtip bastırdığı için Altın Kitaplara teşekkürler.Çünkü kitapların yeni baskılarında yazarın sosyal,siyasi ve en geniş haliyle dünya görüşlerinide görebiliyoruz.Böylece polisiye türün sadece bir avantür tür olmadığını;roman öğelerinin tamamını bulabileceğimiz ciddi edebi bir tür olduğunu rahatça tesbit edebiliyoruz.Meraklısına tavsiye edebilirim.


En iyilerden biri değil
June 01, 2006 15:10

Agatha Christie kurguları arasında en iyilerden biri değil doğrusu. Ayrıca kitabın en sonundaki Üçüncü Kız esprisini de tam olarak anlayamadım.
Yine de Christie külliyatını takip edenlerin okuması elbette ki gerekir. :))


Suçlu mu, masum mu ?
May 31, 2006 13:10

Hercule Poirot kahvaltısını yaparken bir kız onu görmeye geliyor. İşlemiş olabileceği bir cinayet hakkında konuşmak istiyor fakat daha sonra vazgeçip gidiyor.
Poirot ismini bile bilmediği kızın kim olduğunu Ariadne Oliver ile sohbeti sırasında öğreniyor.Kızı ve yakınlarını araştırmaya başlıyor.


çıkış noktası iyi de..
August 31, 2006 15:55

Poirot açısından hayli ilginç bir vaka olabilir ama anlatım biraz sönük kalmış gibi geldi bana


Yorum yaz
mode_edit