menu

Zehirli Kalem ( 7.3/10)
Orjinal Adı:
The Moving Finger (1943)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Geçirdiği bir kazadan sonra doktor tarafından istirahat etmesi önerilen Jerry, kızkardeşi Joanna ile yerleştiği ufak bir kasabada, önce birçok kişiye yollanan imzasız mektuplar, ardından da cinayete varan olayların içinde bulur kendisini.
144 sayfalık bu roman Jerry'nin anlatımı ile sunulur, Miss Marple ise 100. sayfada ortaya çıkar.

Akba yayınları, kitaba üç de kısa hikaye sığdırmış :
Kaybolan Elmas / Agatha Christie
Gemideki Muamma (Poirot) / Agatha Christie
İmzasız Mektup / Peter Cheyney
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Favorilerden biri
November 18, 2005 09:08

En meşhur Agatha Christie'ler arasında adı geçmese de, birçok kişinin ilk 5 listesinde yerini alabilecek, keyifli bir roman. En azından, ilk akla gelen Miss Marple romanlarından biri..

Okurken çok başarılı bulduğumu hatırlıyorum, öneririm..


Miss Marple
January 07, 2006 10:12

İngiltere'nin sakin ve sessiz bir köşesinde başlıyor roman.Görünürde hiçbir olağandışılığın olmadığı bir zamanda köy sakinleri imzasız mektuplar almaya başlar, bu mektuplardaki imalara dayanamayan bir kadın intihar eder..Bu sadece bir başlangıçtır.Miss Marple olaya son sayfalarda dahil oluyor ama, yine de hoşuma gitti benim.Size de tavsiye ederim.


mektuplar
August 10, 2006 11:45

Bulunulan ortam itibariyle son derece sıkıcı geçebilecek bir kır hayatı gelen mektuplar ve ortaya çıkan olaylarla farklı bir tarzda"renkleniyor" Anlatımı yalın ve açıklayıcı,miss marple ın sonradan ortaya çıkması da ayrı bir enstantane


Daktilodaki Parmak
January 28, 2011 09:34

AKBA'nın basımından okudum. Çok güzel bir çeviriydi. Ama maalesef hala son üç hikayeyi okuyamadım. Sanıyorum bu "Gemideki Muamma" "Problem at the Sea"'nin tek çevirisi. Diğeri galiba Harly Quinn hikayesi. Kitabı tavsiye ederim. Akba'nın koyduğu hikayelerde güzel okunası bir kitap.


Esrarengiz Parmaklar
October 22, 2018 15:53

Diğer basımların ilave edilmesi
Esrarengiz Parmaklar
MEKTUPLA GELEN ÖLÜM


Yorum yaz
mode_edit