menu

Peygamber Cinayetleri ( 7.2/10)
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Nar
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Eve dönünce, internetin başına oturup gazeteleri taramaya başladım. Bulduklarım fazla bir şey ifade etmiyordu. Gül'ün gerçek adı Yusuf Seçkin'di. Karadenizliydi. Demke ki, Şükrü pembe beyaz derken sarışınlığını kastediyordu. Çocuk yaşta travesti olması dikkat çekiciydi. Ahlak, milli değerler falan elden gidiyordu. Kötü örneklere özenen çocuklar işte böyle oluyordu. -Bunu yazan gazetenin sitesini en kısa zamanda çökertmeye kara verdim. Bu ölüm haberinden bu çıkarsamayı yapan gazeteciyi de, editörü de yatırıp dövmek gerekirdi.-
Zekâsı ve azmiyle, vahşice işlenen seri cinayetlerin üstesinden gelen kahramanımız, eğitimli, kültürlü, sanattan anlayan, yaşamdan zevk almayı bilen, tutkulu bakımlı, gerektiğinde 'aslan gibi delikanlı' bir travesti..
(Tanıtım Yazısı'ndan)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


hop-çiki-yaya
June 03, 2006 15:14

İşlenen travesti cinayetlerinin ortak noktası hepsinin nüfus cüzdanlarındaki adlarının birer peygamber ismi olmasından kaynaklanıyo.Çıkış noktası,işleyiş tarzı ve kahramanın kendisi oldukça zeki ve keyifli.Türk yazarlar arasında polisiye türünde tavsiye ettiğim ilk yazar ve kitaptır peygamber cinayetleri. Önyargılı ve katı kuralcı olmayanların rahatça keyif alarak okuyacakları bi kitap.Kahraman çok yönlü,kendine özgü bi karakter ve eğlenceli.


Cinsel temalar rahatsız etmiyor
May 17, 2006 18:28

Kahramanın travesti olmasından kaynaklanarak, kahramanın dünyasında gelişen olaylar, haliyle cinsel temalar içeriyor.
Ancak yazar bu temaları, okuyucuyu rahatsız etmeden vermeyi çok iyi başarmış.
Şaşırtıcı derecede ilginç ve eğlenceli bir polisiye.


İlginç bir kahraman..
May 19, 2006 15:27

Önyagılarınız varsa eşcinsellere dair ve katı değilseniz bu konuda fikirlerinizi değiştirebilir kitap. Ben çok üzülmüştüm okurken maktüllere. Birçok kişinin çok az bildiği bir dünyayı oldukça başarılı anlatıyor yazar. Sadece sonu pek içime sinmedi benim. Kahramanımız kitabı tek başına sürüklüyor, kültürlü, zeki çok yönlü bir travesti. Tavsiye ederim.


Aykırı dedektif...
June 27, 2006 12:47

Konusu güzel düşünülmüş ve iyi işlenmiş.Fakat konu bakımından tutarsızlıkları da var bence.Katilin hem peygamber isimli travestileri öldürecek kadar hassa olması hem de diğer her haltı yemesi pek uymamış fakat sonuçta akıl sağlığı yerinde olmayan bir insan olduğu için olabilir deyip geçtim.Yazar güzel bir kitap yazmış.Geröekten tam bir plaj kitabı.Kahramanın kültür aşkı ise herşeyden güzel olanı.


Yorum yaz
mode_edit