menu

Karga Akrep Örümcek
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

21 Ocak Perşembe
… belirtilen yere gittik. Karanlıktı. Odada üç kişi vardı ve hepsi maskeliydi. İki erkek ve bir kadın.

… sıradan bir partiye katıldığımı zannediyordum ancak saatler ilerledikçe esrarengiz bir şekilde, buradan ayrılmayacağımı fark ettim.

27 Ocak Çarşamba
… üniversitedeki gizli odayı buldum. Bilgisayardaki dosyalara ulaştım.

29 Ocak Cuma
… yaptıkları tüm pislikleri bu günlüğe yazdım. Onlara beni rahat bırakmalarını aksi taktirde polise gidip her şeyi anlatacağımı söyledim.

… korkuyorum. Başıma bir şey gelmesinden korkuyorum. Bu kasabada çok karanlık şeyle oluyor, o tesiste bir şeyler yapıyorlar. Tüm kasaba işin içinde. Günlük asla ellerine geçmemeli. Onu çok güvendiğim birisine vereceğim.

Eğer bana bir şey olursa…


“Bu hikayede iyiler yok Komiser. Sadece kötüler ve daha kötüler var.”

(Tanıtım Bülteninden)

 


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Polisiye değil 'polisiye konulu' erotik roman
July 21, 2022 16:13

2021 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı adaylarındandır.

Taksonomik olarak bu kitabı nereye yerleştireceğim konusunda kafa karışıklığı yaşadım. 'Polisiye' ailesi altında 'erotik polisiye' alt türü olarak mı sınıflandırsam, yoksa 'erotik roman' ailesi altında 'polisiye konulu' alt tür olarak mı?

Velhasıl romanın başında yaşadığım, "Başkomiser kovboy çizmesi, deri ceket giyip tek tabanca ortalıkta dolaşmaz, ekip yönetir," veya "Soruşturmanın başı savcıdır, polisleri savcı görevlendirir," ya da "Polisler savcıları azarlayamazlar," gibi eleştirilerimi roman ilerleyince kenara koydum. Zira ortada gerçekçi bir 'police procedural' yazma gayesi yokmuş, sonradan anladım. Amaç erotizm dekoru yaratmakmış. E her polisiye gerçekçi olmak zorunda mı? Değil tabii.

Adeta bir Amerikan korku filmi dekorundan oluşmuş kasabadaki herkes, polislerimiz dahil, her türlü cinsel deneyime açık görünüyor. Erkek pornografi izleyici kitlesinin genel geçer tüm favori fantezilerine yer verildiğini zannediyorum. Checklist yapılmış, listedeki her şey eklenmiş. Dantelli tangayı Kızılay dağıtmış, giymeyeni dövüyorlar. Meraklıları okusun. Seks satar derler; muhtemelen satar.

Ve fakat, okurda arzu yaratmak üzere betimlenen Sıla'nın, çocuk yaşta yetişkin erkeklerle birlikte olmasının bu 'arzu yaratma' betimlemesine konu edilmesine itirazım var. Ortalık çocuk tacizi, kadına şiddet diye yıkılırken yazarlarımızı sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz.


Yorum yaz
mode_edit