menu

Kız Kardeşim
Orjinal Adı:
-
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
-
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Polisiye edebiyatın büyük yeteneği Verda Pars, sürükleyici romanı “Ölüm Fısıldar Geceye”den sonra kaleme aldığı “Kız Kardeşim”le okurlarını selamlıyor.

Her şey anne olmaya hazırlanan bir kadının ölümüyle başladı. Çünkü bir kadın öldüğünde anne ölürdü, küçük bir kız çocuğunun hayalleri ölürdü, bir kız kardeş ölürdü. Bir kadın öldüğünde onunla birlikte kocaman bir dünya ölürdü. Küçük kız çocukları ne kadar büyürlerse büyüsünler annelerinin kokularını asla unutmazdı. Ve annesiz büyüyen kadınlar için en zoru anne olmayı başarabilmekti.
Misli iki yılın sonunda İstanbul’a geçmişinin hayaletleriyle savaşmak için gelmişti. Onu annesinden ayıran katilin kim olduğunu öğrenmek zorundaydı ve benim dediği her şey, evi, anıları, sevdiği ve değer verdiği her şey, minik bahçe katı dairesiyle birlikte yıkılmak üzereydi. Kendini ilk bakışta sıradan görünen bir cinayetin olay yerinde bulduğunda, hayatının en zorlu sınavını vereceğini henüz bilmiyordu.


İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


Sonunu beğendim
November 26, 2023 18:15

Bu kitap 2023 Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı adayıdır.

Ufak tefek hatalar varsa da anlatım dili ve edebiyat bakımından başarılı.

Misli Perin karakterinin ilk kitabı değil diye anlıyorum. Son kitabı da olmayacak gibi görünüyor. Zira kitabın sonu Misli’nin geçmişi ile ilgili bir gizeme ışık tutarak bitti. Ama karakterlerin devamlı oluşu kitabın ve kurgunun bütünlüğüne halel getirmemiş. Bütünlükten yana sıkıntı yok. 
Misli’nin Şule ve Selim isimli arkadaşları ile olan ilişkisinden biraz sıkıldım. Ferhan Başkomiser karakterini sevdim. Misli’nin kendisini aynı derece sevdiğimden emin değilim. Komşu kızı Seçil Karakteri başarılıydı. Çok girift bir polisiye kurgu değilse de beğendim. Kitabın ikinci yarısını daha heyecanla okudum. Olağanüstü bir sürpriz çıkmadıysa da güzel bir polisiye idi.  Sonda çıkan dram beni üzdü. Sonunu beğendim.


Yorum yaz
mode_edit