menu

Sessizliğin S'si
Orjinal Adı:
S is for Silence (2005)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Sue Grafton'un tüm dünyada salgın yaratan kadın detektifi Kinsey Millhone'un kriminal alfabedeki azimli ilerleyişi sürüyor. Kinsey hâlâ genç, hâlâ sıkı, hâlâ kocaman ve yağlı sandviçlerle besleniyor. S harfinde yeni bir Grafton geleneği oluşuyor: Millhone'un kendinden emin, birinci ağızdan anlatımı zaman zaman, otuz dört yıl önce bir 4 Temmuz günü kaybolan, hayat dolu, genç Violet Sullivan'ın süslü defter yapraklarıyla bölünüyor. O dönemde yedi yaşında olan Violet'in kızı Daisy, annesinin gerçek akıbetini ortaya çıkarması için Millhone'dan yardım istiyor. Violet, kısa hayatı boyunca kasabadaki bütün erkeklerle flört etmiş olduğu için, ortalık skandalımsı sırlar ve olası şüphelerden de geçilmiyor elbette. Meraklısına not: Kinsey, hâlâ polis detektifi Cheney ile beraber. (Arka Kapak'tan)

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


En iyilerden birisi değil
September 01, 2007 06:28

Grafton'ın Kinsey Millhone karakteri yer yer bağımlılık yapan bir kadın. Bundan önceki pek çok macerasını severek okudum. Fakat S, polisiye kalitesini biraz düşürmüş gibi. Hikaye basit bir kasaba aşk-kıskançlık vs. hikayesinden fazla öteye gidemiyor. Ayrıca cinayetin çözüme kavuşmasından sonra, beyaz dizi vari insan ilişkileri hala çözülmemiş oluyor ve bir miktar daha bunun için kitabı okumaya devam ediyoruz. Ki, bu da kitabın asıl önem verdiği şeyi şaşırmamıza neden oluyor. Kinsey yaşlanmasa da Sue Grafton biraz yaşlanmış ve nostaljiye kapılmış gibi :)


Peyton Aşıkları
September 02, 2007 17:14

Sue Grafton, Kinsey serisine başlamadan önceki tarzı, Harlequin romanlarını özlemiş gibi görünüyor. Zira S'de polisiye öğelerden çok aşk ön planda. Serinin alıştığımız diğer karakterlerini bu kitapta göremiyoruz, Kinsey'in kendisi de "benim burada ne işim var?" halinde ortalarda dolanınca kitabı bitirmek zorlaşıyor..


Yorum yaz
mode_edit