menu

Sonuncu Kurban ( 7.2/10)
Orjinal Adı:
Dead Man's Folly (1956)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

Dedektif Hercule Poirot, arkadaşı Ariadne Oliver'ın çağrısı üzerine hafta sonunda temsili bir cinayet oyununu izlemek için Deondaki tarihi bir malikaneye gider. Oyunun hazırlıkları sırasında oyuncuların davranışları şüphe çekicidir. Daha da kötüsü oyundaki kurban rolündeki kişi öldürülür. Poirot ve Oliver sahte ipuçları arasında gerçekleri bulabilmek için tüm dedektiflik hünerlerini ortaya koyarak katilin peşine düşerler.
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


Pek beğenmedim.
February 24, 2006 15:45

Sonuna kadar ne olduğunu anlamak genelde zordur Agatha Christie romanlarında. Son dakika sürprizlerini beklersiniz hep. Bu da öyle ama biraz abartı. Çok uçuk bir sonuçla tamamlanması ve okuyucuyu ters köşeye yatırmak bir yere dursun topu görmesine izin vermemesi ve sonucun sadece gol olduğunu söylemesi beni hayal kırıklığına uğrattı.

Ayrıca giriş ve senaryonun başlarında hikayenin oturtulması da pek akla yatkın değil.


Şaşırtmacalar...
March 04, 2006 14:14

Çok eskiden okumuş ve çok beğenmiştim bu kitabı, yediden basılmasına da sevindim.
Christie okurları ters köşeye yatırmak için elinden geleni yapmış yine diyorsunuz sonunda, olabilirliği tartışılır ama zaten gerçeğe yakınlığı için mi okuyoruz bu kitapları?
Kitabın konusu şöyle;
Ariadne Oliver bir panayırda Cinayet Oyunu düzenlemek için davet edilir, panayır eski bir şatonun bahçesinde düzenlenecektir, görünüşte herşey olması gerektiği gibidir fakat Bayan Oliver endişelidir. Bir bahaneyle Hercule Poirot'yu yardım etmesi için şatoya davet eder, çok geçmeden Bayan Oliver'ın haklı olduğu ortaya çıkar, kurban rolünü oynayacak küçük kız gerçekten cinayete kurban gider.


sonuncu kurban
August 28, 2006 17:47

biraz ekstrem bir agatha christie.Okuyanın yok artık dediği bölümler olacaktır sanırım.Yeniden basımı yapılanların arasında olması beni şaşırttı biraz.


Dead Man's Folly
July 06, 2011 12:14

Kitap gayet hoş ve okunabilir bir Christie Romanı ama acaba 1977,Nil versiyonunun kapağı hatalı mı?


Yorum yaz
mode_edit