menu

Batık Krediler
Orjinal Adı:
Lixipróthesma Dáneia
Yazar:
Yayınevi:
Can
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Sizin Puanınız:

2010 yazı: Yunan hükümetinin bir borç dalgasına kapılıp sürüklendiği sıcak günler… Kriz, devlet güvencesinde olduğunu sanan herkesi vurmuştur. Kesintiye uğrayan maaşıyla Komiser Haritos da durumdan nasibini alanlar arasındadır. Üstelik tam da kızı evleniyorken…

Çok geçmeden krizin sadece ekonomik olmadığı anlaşılır. Sosyal yaşama yayılan kriz, kriminal alana da sıçrar ve böylece Yunan finans dünyası birbiri ardı sıra yaşanacak ölümlerle sarsıntıdan sarsıntıya yuvarlanır. Cinayetleri soruşturmakla görevlendirilen Haritos, haksız kazançlarla kimlerin hızla zenginleştiğinin izini sürmeye başlar.

Polisiye edebiyatın nevi şahsına münhasır komiserlerinden Kostas Haritos,Batık Krediler'de Avrupa Birliği'nden Yunanistan'a akan paranın peşine düşüyor.Batık Krediler, İstanbul doğumlu Petros Markaris'in Yunanistan'ı iflasa sürükleyen ekonomik sarsıntıya adadığı bir Atina polisiyesi.

 
Yorumlar
Diğer Baskıları

Nopic

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


güzel polisiye
April 10, 2019 08:42

markaris'i ilk defa okudum ve beğendim. banka kredileriyle spordaki doping olayını birbirine benzetmesi orjinal olmuş. ayrıca farklı olarak ana karakterimizin hikayeyi geçmiş zaman üzerinden değil de şimdiki zamanı kullanarak anlatması dikkatimi çekti.


Yorum yaz
mode_edit