menu

On Küçük Zenci ( 9.0/10)
Orjinal Adı:
Ten Little Niggers, Ten Little Indians, And Then There Were None (1939)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
-
Sizin Puanınız:

Yargıç Wargrave birinci mevki kompartımanda purosunu tüttürerek The Times gazetesinin politika haberlerini dikkatle okuduktan sonra gazeteyi bırakıp camdan dışarı baktı. Somerset'den geçiyorlardı. Daha iki saatlik yolları vardı. (Kitabın girişinden)
Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic


Yorumlar


üreprti veren, korkudan donduran bir atmosfer kitabı..
May 16, 2006 11:58

Agatha'nın bibliyografyasında bu kadar tırsmama neden olan bir başka kitap olmamıştır. misafirlerin adaya gelişi, yemek masası mizanseni, her bir misafirin odasının duvarında asılı şiir, biblolar, bütün mekanı bir tül gibi kaplayan kötülük.. ıyyyyy korktum şimdi bile! ama agatha okumaya bu kitapla başlayanlar sonradan sükut-u hayal yaşarlar söyliim!


Agatha Christie'nin en iyisi !!!
May 17, 2006 16:44

Bu kitap Agatha Christie'nin en dikkat çekici kurgusuna sahiptir. Pek çok film uyarlaması bulunmaktadır. Daha da önemlisi; gerek edebiyat, gerekse sinema dünyasında sayısız esere ilham kaynağı olmuştur. (En yenileri arasında Mind Hunters ve The Identity sayılabilir.) Tekrar tekrar çoğaltılsa bile orijinalliği tüketilmeyecek bir kurgu söz konusu.

Diğer taraftan ürpertici atmosferi ile tekrar tekrar okunabilecek bir kitaptır. (Kurguyu ören ayrıntıların keyfine varabilmek için en az iki kez okumanız tavsiye olunur.)

En iyi Agatha Christie romanına dair yapılacak anketlerde her zaman en iyi 10 eser arasına girecektir. Bana göre Agatha Christie'nin en iyi eseri budur.


Ölüm Adası
May 19, 2006 11:06

Christie'nin okumadığım pek az kitabı kaldı. İçlerinde çok ayrı bir yeri olan bir başyapıt On Küçük Zenci.
Birbiriyleriyle hiç bir ortak yönleri olmayan on kişi, ıssız bir ada ve kurbanların kendilerinden başka güvenecekleri hiçbir şey yok.
Kitabın atmosferi öyle sarıp sarmalıyor ki sizi kendinizi adadaki misafirlerden biri gibi hissediyorsunuz.
Suç, adalet, ceza kavramlarına da farklı bir bakış açısı getiriyor Christie, kurgunun gölgesinde kalıyor gerçi ilk okuyuşunuzda bu ayrıntılar. Oyüzden tekrar tekrar okunması gerekn bir kitap.


korku-gerilim
August 10, 2006 12:10

Christie romanları arasında en dikkat çekenlerden ve her zaman en iyilerden sayılan kitabı.Hatta diğer kitaplardan ayrılan kurgusal özellikleri nedeniyle yazara ait olmadığı görüşünde olanlar mevcut.Herşeye rağmen çok iyi ve gerilimli atmosferiyle,psikolojik ögeleriyle ve filmlere ilham vermesiyle kesinlikle türünün en takdiye şayanlarından


onküçükzenci
August 04, 2008 21:12

On küçük zenci agathanın en başarılı kitaplarından biri..Üstelik poirot ve marple olmamasına rağmen...

Tüm Agathaseverleri www.agathachristie.forumup.co.uk bekleriz..sevgiler


Müthiş!
January 25, 2011 07:42

Bu kitap polisiye olsada aşırı ağır basan bir gerilimi hissedecksiniz.
Sıradaki kim? Biblolar teker teker kayboluyor... gibi.
Klasik polisiyenin çok dışında, kendinden sonraki birçok kitap ve filme ilham vermiş müthiş bir eser. Özellikle finalde (Kitabı okumadan kesinlikle spoilerı okumayınız!)
İki kişi kaldığında savunmasız genç kız için endişeleniyorsunuz. Sonra tabancasını görüyor ve adam için endişeleniyor ve katilin kim olduğunu anlayamıyorsunuz. Vera tek başına kaldığında ise başına gelenleri merak ediyor ve bu final sahnesinde tüylerinizin diken diken olduğunu hissediyorsunuz. Bulunan ölüler özellikle Dr. Armstrong'un cesedi ürpermeme neden oldu.


büyüleyici
July 14, 2011 09:17

11 yaşındayken çizgi roman basımını okumuştum. 23 yaşına geldiğimde öylesine bir ilham geldi ve radyo tiyatrosunu, filmlerini indirdim. Sonradan baktım ki bu bambaşka insanın kitapları gerçekten de bambaşkaymış... Kendisiyle aynı rahatsızlığı disleksia paylaştığımı öğrenince o kadar çok şaşırmıştım ki kelimeler kifayetsiz kalır :D Kitap, gerçekten muazzam bir eser ve tam bir ustalık namzeti. Okumayanlara tavsiyele ederim elbette :)


İLAVE
October 26, 2018 15:50

Altın Kitaplar Yayınevi, 1978 ve 1974 baskıları da mevcut


Yorum yaz
mode_edit