menu

Sarı Odanın Esrarı ( 7.8/10)
Orjinal Adı:
Le mystère de la chambre jaune (1907)
Yazar:
Yayınevi:
Yayın Tarihi:
Çevirmen:
Grafik Tasarım:
-
Karakterler:
Kitap Serileri:
Sizin Puanınız:

Hayatlarını bilime adamış olan Prof. Stangersin ve kızı bilimsel çalışmalarını sürdürebilmek için Fransa'da bir şatoya yerleşirler. Yaşamaya karar verdikleri bu yeni yerde herkes kendi özel dünyasını yaratmış, gelecekle ilglili planlarını kurmuştur. Matmazel Stangersin şatodaki sarı odasında sükunet içindeki hayatını sürdürürken bu mutluluğu bir anda bitiverir. Kimliği belirsiz biri ya da birileri imkansız görünse de genç kadının odasına girer ve onu öldürmeye çalışır. Bu olay korku ve gerilim dolu günlerin başlangıcı olur. Defalarca tekrarlanacak olan bu nedensiz saldırılar sır dolu soruları beraberinde getirir. Artık hayatta kalabilmenin tek yolu bir detektife bağlıdır. Şatoya gelen bu yeni kişi, iz peşine düşer, ama onun peşinden gelen anılar genç kadınınkilerle çakışmaktadır. Ne yazık ki aydınlanacağı sanılan korkunun gölgesi şimdi daha da koyulaşmıştır.

Diğer Baskıları

Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic Nopic

İLGİLİ BLOG YAZILARI

Yorumlar


sanıldığı kadar iyi değil
February 13, 2006 03:12

Büyük merakla başladığım bir kitaptı. Çünkü birçok yazıda Sarı Odanın Esrarı'nın adını geçtiğini görmüştüm. Olay, bitmemesi gerektiği şekilde bitiyor. Benim için düş kırıklığıydı.


Mutlaka Okunmalı
March 30, 2006 20:42

Kapalı oda tarzını yaygınlaştıran,türün ilk büyük örneği.. Tarzın en önemli yazarı Carter Dickson'un da favorisi


ah bu sarı oda..
May 16, 2006 12:15

cingöz recai'yi andıran baş karakteri routabille ile, eski zaman polisiyesi tabir edilebilecek şirin bir roman.. anlatım çok güzel, akıcı bir üslup ve gerçekten de esrarlı bir hikaye.. nasıl oluyor da oluyor dedirten, hareketli bereketli bir hadise... açıklaması da hayal kırıklığı yaratmıyor..
ben pek beğendim.


sarı oda..
May 18, 2006 16:23

Bir kaç kez okumaya başlayıp bırakmıştım nedense, sonunda bitirebildim.
Forumda da tartışmıştık bu konuyu, yüzyılın en iyi polisiyesi iddiası abartılı bu kitap için. Devam kitabı da sanırım Siyahlı Kadın, bulabilirsem okuyacağım onu da.
Esrarın çözülmesi ilginçti gerçekten, kurgusu da güzeldi, okunması gereken kitaplardan ama çok abartılmamalı.


kapalı oda
May 20, 2006 13:20

Fenoman olarak adlandırılan bir kitap ama bana niyeyse yıllarca arayıp okuduktan sonra öyle görünmemişti.


fazlamı abartılmıştır nedir
August 15, 2006 13:29

Ortaya attığı gizem,kapalı oda olgusu tabiki türün mihenk taşlarından ama yüzyılın polisiyesi,en iyisi vs. gibi kavramlar bana abartı gibi gözüküyor.Tamam ortada tuhaf ve açıklanması çok zor bir durum var,bunu en başında anlıyosunuz o yüzden kitap boyunca işin garipliğine dair aynı tarz vurgulamalar bir yerden sonra çekilmesi güç tekrarlamalara dönüşüyor.Uzun zaman arayıp ta bulamayanlara inatmış gibi de yeni baskısı bol bol yer alıyor şu aralar kitapçılarda.


esrar
January 08, 2007 17:44

Uzun süredir aradığım kitaplar listesindeydi yeni baskısı sayesinde alabildim. Kitabın sonlarına doğru 10 gün kadar okumayı bıraktım hem kitabı yarım bırakmayı sevmediğimden hem de kitaba başlarken ki kadar olmasada merak ettiğimden bitirdim. Yüzyılın en iyi polisiyesi demek bu kitap için baya abartılı. Yinede kurgusu iyi çok fazla bir şey beklemeden okunmalı.


Bu adamı seviyorum
September 01, 2007 06:58

Klasik kapalı oda polisiyelerinin "cozy" bir hissiyat verdiğini eminim ki pek çok polisiyesever kabul edecektir. Pek çok modern romandan sonra elimizde bir Agatha Christie alınca evimize dönmüş gibi hissetmez miyiz? İşte Gaston Leroux bana bu hissi fazlasıyla veriyor.
Sarı Oda gerçekten de bir "kapalı oda". Dekor da klasik: Bir asilzade konağı. Suçlu içimizden biri. Gururlu gençler arasında paylaşılamayan bir sır. Gerçi çözüm umulduğu kadar etkileyici değilse de; sonunda ufak bir sürpriz var.
Yüzyılın en iyisi mi gerçekten? Bakın bu gerçekten iddialı işte.. :)
Yine de zevkle okunuyor.


Agatha Christie ' ye ilham veren roman.
June 12, 2023 11:25

Gaston Leroux ' nun Sarı Odanın gizemi adlı Romanı Dedektif romanlarının öncüsü olan iki büyük yazar Edgar Allan Poe ve Sir Arthur Conan Doyle tarafından takdirle karşılanmış bir romandır. Her zaman beğenerek okurum. Agatha Christie Hayatım adlı Otobiyografi eserinde ; Sarı Odanın gizemi adlı Romanı okuduktan sonra Polisiye Roman yazmaya karar verdiğini yazmıştır.


Yorum yaz
mode_edit